Rengjøre utsiden av en Hightech kasse
Vask forsiktig kassen med en mikrofiberklut og en mild universalspray.

Bli kvitt riper på en Hightech kasse
Bruk bilpolish eller ripefjerner for bil, på en myk klut.

Rengjøre innsiden av en Hightech kasse
Fukte en myk klut med litt flekkfjerner og gni forsiktig på flekken.

Utsiden av en stofftrekk kasse
Fukte en myk klut med litt flekkfjerner og gni forsiktig på flekken. Sørg for å la kassen tørke i noen timer for at flekkfjerneren skal fordampe.

Slik forlenger du levetiden til en glidelås
Glidelåsvognen er laget for å åpne og lukke tennene på glidelåsen. Forsikre deg om at glidelåsen er åpnet hele veien før du åpner kassen. Dette for å hindre skade på tennene. Vognen er utformet for å gli frem og tilbake langs glidelåsen. Derfor bør du ikke trekke oppover på vognen fordi det vil i ytterste konsekvens ødelegge glidelåsen.
For å hindre dette problemet på et tidlig stadium, kan du stramme baksiden av vognen med en tang. Åpne glidelåsen helt før vognen strammes, slik at vognen er i berøring med materialet i kassen.

Hvordan forlenge levetiden til en soft-touch lås
Innsiden av låsemekanismen er av trykkfjær-systemet. Disse låsene har svært god kvalitet og lang levetid, men trenger litt omsorg for å fungere som best. Når de blir vanskelige å åpne og lukke, vil en dråpe olje eller silikonbasert smøremiddel hjelpe. Deretter åpner og lukker du låsen et par ganger for å jobbe smøremiddelet gjennom mekanismen.

BAM skrukarabiner
Disse skrukarabinene har blitt utviklet av en produsent av utstyr for fjellklatring, spesielt for BAM. Deres skruesystem er ekstremt sikkert, men bare hvis de er strammet helt før du bruker dem, slik en fjellklatrer ville gjøre før en tur. Sørg for å sjekke karabinene jevnlig og stram dem etter behov før du bruker kassen din. For optimal sikkerhet, anbefaler vi å plassere kroken med skruen vendt ut. Riper og friksjon på kassens utside blir dermed redusert.

Hold din BAM Hightech kasse unna varme
Hightech kassene er laget av ABS plastikk, som er formet ved hjelp av varme. Takket være en høyteknologisk industriell produksjonsmetode, sikrer dette konstant kvalitet og finish. Ikke desto mindre er fremstillingsprosessen enkel: ABS-plater er myknet og støpt ved hjelp av varme, og tar deretter den komplekse formen til instrumentet. Materialet blir deretter avkjølt for å beholde sin nye form. I bilindustrien er mange deler produsert på denne måten (for eksempel støtfangere).

For å unngå endringer i kassens form, og for å være i stand til enkelt å åpne og lukke kassen, anbefaler vi deg å lukke og feste alle låsene på kassen når den ikke er i bruk. Dette vil sikre at forseglingen mellom lokk og bunn opprettholder den lufttette og vanntette funksjonen. Dette vil gi en bedre langsiktig beskyttelse av instrumentet ditt.
Lyskastere på scener og konsertsaler avgir mye varme, akkurat slik solen ville gjøre hvis den skinner gjennom et vindu. Vi anbefaler deg å holde kassen unna slike varmekilder for å unngå risiko for endring av formen på din BAM kasse.

BAM kodelåser
Noen av BAM sine fiolin og bratsjkasser er levert med kodelåser. Det finnes to typer.

  1. Du endrer koden ved å holde åpningshendelen i “åpen” posisjon mens du setter ønsket kode.
  2. Du endrer koden ved følgende fremgangsmåte (en kulepenn er godt egnet for å flytte den innvendige delen):